Abonneren  Inloggen

VAN AS neemt Belgische branchegenoot Crea Print Group over

24 mei 2023

Met ingang van 9 mei 2023 maakt Crea Print Group in Gits (België) deel uit van VAN AS in Oud-Beijerland. Net als VAN AS is CREA gespecialiseerd in de productie van point-of-sale-materialen en kunststof materialen in retail en de groensector. Na de overname blijft Crea Print Group gevestigd in Gits en onder dezelfde merknaam verder gaan. Commercieel directeur Rinske Haan-Van As neemt het management over van de huidige directeur Benedict Cosaert, ondersteund door het bestaande salesteam.

‘We werken nu al voor Belgische klanten en we wilden al langer een stap over de grens zetten’, zegt Rinske Haan-Van As. ‘Ook omdat we vanuit België als specialistisch bedrijf kansen zien om het speelveld richting Frankrijk uit te breiden. Crea Print Group is voor ons een honderd procent match. Wat zij in België doen, doen wij in Nederland. We kwamen elkaar als collega-bedrijven al regelmatig tegen.’ Met onze gezamenlijke expertise leggen we nu samen verder de nadruk op kwaliteit, fullservice, innovatie, continuïteit, duurzaamheid en groei.

Familiebedrijf

Ook voor directeur Benedict Cosaert van Crea Print Group kwamen de overnamegesprekken op een gunstig moment. Hij wil zich concentreren op zijn andere twee bedrijven. ‘Ik wilde er wel voor zorgen dat Crea Print Group in goede handen zou komen. Ik zocht daarom een partij met eenzelfde visie en ideeën voor de continuering van het familiebedrijf’, zegt de vierde generatie Cosaert. Ook VAN AS is een familiebedrijf, tegenwoordig geleid door algemeen directeur Wouter van As en Rinske Haan-Van As als derde generatie. Het bedrijf in Oud-Beijerland telt vijfendertig medewerkers, door de overname van Crea Print Group komen er elf bij.

Derde vestiging

Voor het ruim tachtig jaar oude VAN AS is het de derde vestiging. Met VAN AS Print & Sign is het bedrijf ook vanuit Amsterdam actief. Crea Print Group blijft opereren vanuit Gits. Door de krachtenbundeling groeit het productenportfolio voor beide klantengroepen. Doordat VAN AS ook digitaal drukt kunnen Belgische klanten nu voor drukwerk in kleinere oplages en groot formaat ook bij CREA terecht.

VAN AS breidt door de overname het pakket uit met onder meer de innovatieve Stick ’n Glide, een gepatenteerde tafeldisplay die niet kan omvallen.

Focus op duurzaamheid

VAN AS heeft de laatste jaren sterk ingezet op innovatie. Ook is er een scherpe focus op verduurzaming van het portfolio en het productieproces. Rinske Haan-Van As: ‘We zetten de laatste jaren bewust in op maatschappelijk verantwoord ondernemen, om onze carbon footprint zo klein mogelijk te maken. We hebben al het Zilveren EcoVadis-certificaat en produceren steeds vaker op gerecyclede materialen. Alle investeringen die we doen, zijn gericht op nog duurzamer ondernemen’.


Geen nieuws missen?

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief van PRINTmatters